Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom

KALCINOL 1L

GENEZIS
1.270 Ft (1.000 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: MED2225
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. május 30.
Összetevők:
Nitrogén (N): 8%
Kalcium (Ca): 12,2%

Kloridmentes, gyorsan ható talaj- és levéltrágya.

Alkalmas a mészhiánybetegségek gyors és hatékony megszüntetésére és a fejlődő levelek, termések optimális kalciumszintjének kialakítására.
Ennek különösen nagy jelentősége van a termésüket folyamatosan képező növények esetében.
A kalcium felvehetősége, növényen belüli szállítása és beépülése igen speciális, emiatt nehezen jut el megfelelő mennyiség a gyümölcshöz a tenyészidőszak folyamán.
Elengedhetetlenül szükséges a folyamatos lombon keresztül megvalósuló kalcium-utánpótlás.
On -line bankkártyás fizetés
Rugalmas, gyors plusz költség nélkül
Ingyenes szállítás
30.000 Ft felett, max. 40 Kg súlyhatárig
1.270 Ft (1.000 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Használatának előnyei:

Fokozza a gyökér aktivitását, mivel olyankor is gyorsan felvehető tápanyagokhoz juttatja a növényeket, amikor az alacsony talajhőmérséklet miatt a növények gyökérzetének tápanyagfelvétele még korlátozott.

Kalciumtartalma kedvezően befolyásolja a növények szénhidrát és nitrogén anyagcseréjét és a megfelelő sejtfal szerkezet kialakulását, valamint fokozza a növények betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

Magnézium-tartalma fokozza a növények klorofill képződését, segíti a fotoszintézist Megszüntethető használatával a túlzott NPK (nitrogén-foszfor-kálium) használatából eredő relatív magnéziumhiány.

Fokozza az alma, körte tárolhatóságát, megelőzi a keserűfoltosság, húsbarnulás kialakulását.

Cseresznyében az éréskor jelentkező kirepedés elkerülésére, zöldségfélék, hagyma esetében a tárolhatóság fokozására ajánlott.

Meggátolja a paprika, paradicsom, tojásgyümölcs kalciumhiány okozta csúcsrothadását a káposztafélék belsőlevél barnulását.

 

Felhasználási javaslat:

Szántóföldi növények: Levéltrágyaként: 0,5-1,0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 5-10 dl Kalcinol) a növények lombnövekedési szakaszában majd a virágzás után kell felhasználni.

Zöldségfélék: Levéltrágyázásra: 3-5 alkalommal a termésfejlődés, bogyónövekedés időszakában, 0,1-1,0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 1-10 dl Kalcinol) kell felhasználni.
Tápoldatozásra: 0,05-0,1 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 0,5-1,0 dl Kalcinol) kell felhasználni.
Kalcium- és magnéziumhiány gyors megszüntetésére, 0,5-1,0 V/V%-os töménységben, 10-14 napos ismétlésekkel, a hiány megszűnéséig kell folytatni lombtrágyázást.

Szőlő-gyümölcs: Levéltrágyaként: 0,5-1,0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 5-10 dl Kalcinol) virágzás után, majd a termésnövekedés időszakában 4-5 alkalommal kell felhasználni.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek