Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom

VIRÁGHAGYMA KONTYVIRÁG Arum italicum 1db/cs

Rédei Kertimag
770 Ft (606 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: REDKO190
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható szállítás: 2024. június 18.
ARUM ITALICUM: Tavasszal és ősszel is ültethető, nyári virágzású növény. Ültetés laza talajba, napos vagy árnyékos helyre. Őszi ültetés esetén az első télen takarja lombbal vagy szalmával a kifagyás ellen.
On -line bankkártyás fizetés
Rugalmas, gyors plusz költség nélkül
Ingyenes szállítás
30.000 Ft felett, max. 40 Kg súlyhatárig
770 Ft (606 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Dél-Európában és Észak-Afrikában honos gumós évelő. Dárda alakú, nyilas vállú levelei fényes sötétzöldek, fajtától függően feltűnően vagy alig észrevehetően fehéres, ezüstös erezetűek. Levelei nyáron leszáradnak, majd ősszel hajtanak újra, és enyhébb télen áttelelnek. Halványzöld buroklevéllel körülölelt sárga torzsavirágzatából narancspiros bogyós termék csoport fejlődik. Minden része mérgező! Humuszban gazdag, nyirkos, termékeny talajban, árnyékos, félárnyékos helyen fejlődik jól. Fák, bokrok alá, áttelelő szép lombja miatt kora tavasszal virágzó hagymásokkal társítva ültethetjük. Sokáig díszlő piros termék csoportja miatt örökzöldekkel, borostyánnal is jól társítható.

A növény áttelelő része télen a szabadban, helyén hagyható, a hagymát, gumót stb. nem szükséges ősszel felszedni. Amennyiben az áttelelt növényállomány túlságosan elsűrűsödött, szétosztásuk, felújításuk, átültetésük a nyári hónapokban végezhető. Ássuk ki a növényeket lombjuk leszáradásakor vagy közvetlenül utána. A szétválasztás, osztályozás után a visszaültetése szánt hagymák, gumók esetleges sebeit hagyjuk szellős, hűvös helyen beszáradni. Ezután, még a nyár végén vagy kora ősszel, ültessük el őket, hogy a telet már a jól begyökeresedve várhassák.

Tavasszal és ősszel is ültethető.

Télálló.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!