Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elfogadom

VIRÁGHAGYMA SZELLŐRÓZSA Anemone blanda 15db/cs 5/6

Rédei Kertimag
770 Ft (606 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: REDSZ183
Elérhetőség: Nincs raktáron
Várható szállítás: 2024. augusztus 05.
SZIKLAKERTI SZELLŐRÓZSA: Alacsony, kiváló sziklakerti növény. Ősszel és tavasszal is ültethető. Őszi ültetéskor március-áprilisban, tavaszi ültetés esetén májusban virágzik. A hagymácskákat ültetés előtt ajánlatos fél napig vízbe áztatni. Szeptembertől a fagyokig, vagy márciustól júniusig ültethető napos vagy félárnyékos helyre. Őszi ültetés esetén az első évben fagy ellen takarni kell tőzeggel vagy lombbal. Az ültetés módja a piktogramon.
On -line bankkártyás fizetés
Rugalmas, gyors plusz költség nélkül
Ingyenes szállítás
30.000 Ft felett, max. 40 Kg súlyhatárig
770 Ft (606 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Görögországban és Kis-Ázsiában elterjedt, gumószerűen megvastagodott gyöktörzsű, terjedő tövű évelő. Levelei fogasszélű, sötétzöld mélyen karéjos levélkékből tenyeresen összetettek. A csillag alakú, kiterült virágok sziromlevelei keskenyek, sugarasan állók. Kék, fehér vagy rózsaszín virágainak közepe gyakran kontrasztosan elütő színű. Korán gazdagon virágzik. Humuszos, üde szerves anyagban gazdag, közepesen termékeny talajon, napon vagy árnyékfoltos területen is jól fejlődik. Ültethető sziklakertbe vagy lombhullató fák, cserjék alá talajtakaróként. Könnyen elvadul. Rizómáit ültetés előtt egy éjszakára áztassuk vízbe.

A növény áttelelő része télen a szabadban, helyén hagyható, a hagymát, gumót stb. nem szükséges ősszel felszedni. Amennyiben az áttelelt növényállomány túlságosan elsűrűsödött, szétosztásuk, felújításuk, átültetésük a nyári hónapokban végezhető. Ássuk ki a növényeket lombjuk leszáradásakor vagy közvetlenül utána. A szétválasztás, osztályozás után a visszaültetése szánt hagymák, gumók esetleges sebeit hagyjuk szellős, hűvös helyen beszáradni. Ezután, még a nyár végén vagy kora ősszel, ültessük el őket, hogy a telet már a jól begyökeresedve várhassák.

Télálló.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!